FAQ
::
Szukaj
::
Użytkownicy
::
Grupy
::
Galerie
::
Profil
::
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
::
Zaloguj
::
Rejestracja
Forum o zespole Yeah Yeah Yeahs Strona Główna
->
Nowinki
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Yeah Yeah Yeahs
----------------
Zespół
Karen O.
Nick Zinner
Brian Chase
Albumy
YYYs w Polsce
O zespole
----------------
Nowinki
Media
Galeria
Teksty
Na każdy temat
----------------
Luźne Gadki
Inne zespoły
Forum
----------------
Regulamin
Komunikaty
Prośby i zażalenia
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
eM
Wysłany: Nie 16:20, 09 Mar 2008
Temat postu: Scenes from the Studio: Comida
Nasze lunche tutaj są przygotowywane przez trójkę przemiłych Meksykanek. Przyjemnością jest dostawanie wyśmienitego, domowego meksykańskiego żarcia jako podstawy dnia. Moim ulubionym daniem jest wegetariańskie pozole. Zawsze je lubiłem, ale odkąd zostałem wegetarianinem jakiś rok temu, ni mogłem go jeść. To była miła niespodzianka dostać trochę tego z będącą bardziej jak rozgnieciona kukurydza zupą z delikatnym oregano i pachnącym kolendrą wegetariańskim rosołem.
Szpinakowe enchilada również sa interesujące. Tortille są przesiąknięte czerownym sosem, ale nie przecieka on na talerz co sprawia, ze wszystko wygląda schludnie. Przystrojone są serem żółtym zamiast bardziej tradycyjnego queso fresco [również rodzaj sera]. Czy to jest w stylu zachodniego Teksasu czy po prostu pomysł kobiet przygotowujących nam jedzenie?
Co jest naprawdę wyjątkowego jeśli chodzi o meksykańskie jedzenie, które jadłem w tych stronach to jakość zielonego chile. Tutaj, zielone chile jest podniesione do rangi wysokiej jakości warzywa. I, razem z tostada, piękno leży w warstwie struktury: kremowa gęstość sera kontrastuje z chrupkością upieczonej tortilli, potem z kruchość sałaty z gładkością avocado.
Przepraszam za kolor na zdjęciach, fasolka wyszła trochę dziwacznie, zbyt fioletowo.
zdjęcia oraz oryginalny tekst na blogu
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
(C) 2001, 2005 phpBB Group
Theme Retred created by
JR9
for
stylerbb.net
Bearshare
Regulamin